Autobedrijf Rapid

Garage Haarlem 023 540 00 84

Accu: Pech-oorzaak nummer 1!

De accu staat op nummer 1 als het gaat om pech onderweg. Maar wist u dat autopech simpel te voorkomen is? Laat de accu van uw auto of motorfiets preventief bij Garage Rapid controleren. De preventieve accucontrole duurt ongeveer 15 minuten. Met behulp van special meetapparatuur controleren wij de conditie van uw accu.

De accu werkt niet meer!

In de accu zit energie opgeslagen. Deze energie is onder meer nodig voor het laten werken van de startmotor. Met een lege accu werkt de startmotor niet en zonder startmotor kun je niet autorijden. Een accu kan leeg raken door stroomverbruik terwijl de automotor uitstaat. Een klassiek voorbeeld is het per ongeluk aan laten staan van de autolampen. Daarnaast kan de accu door ouderdom aan vervanging toe zijn.

Levensduur accu

Gemiddeld gaat een accu van een auto zo'n vier tot vijf jaar mee. Een minder goede, minder sterke accu houdt het mogelijk nog korter vol, een krachtige accu juist langer. Elke accu gaat echter een keer kapot. Bij koud weer heeft de accu het een stuk moeilijker. Daarom gaan de meeste accu's stuk gedurende de winter.


Openingstijden

Maandag / Vrijdag:
9:00 - 18:00 uur
Zaterdag:
10:00 - 13:00 uur
Kom langs zonder afspraak!
2024 | www.garagerapid.nl | Privacyverklaring | beheer